­

Wist je dat de belastingdienst mogelijkerwijze tot 52% (afhankelijk van je inkomen) meebetaald aan jouw opleiding? De belastingdienst schrijft voor dat je studiekosten en andere scholingsuitgaven mag aftrekken in het jaar waarin de kosten hebben plaatsgevonden. Heb jij je bijvoorbeeld aangemeld voor een opleiding in 2019 en zijn de kosten hiervoor betaald in 2018, dan mag je deze kosten aftrekken voor de belastingen in 2018. In 2018 geldt een drempel van € 250,-.

Zoals het er nu uitziet, zal de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven in 2020 worden afgeschaft. Of hier een andere regeling voor terugkomt is nog onduidelijk. Indien je overweegt om een beroepsopleiding te volgen en een fiscale aftrek voor jou belangrijk is, overweeg dan eens om deze investering in jouw privé leven naar voren te halen. Wist je overigens dat Happynings Soundhealing een gespreide betaling accepteert. Gemakkelijk betalen in 4-maandelijkse termijnen zonder rente. Voor onze voorwaarden, lees ook de informatie op de pagina 'betalen in termijnen'.

Wil je weten welke kosten aftrekbaar zijn voor de belastingen? De belastingdienst heeft speciaal voor dit doel meer informatie ter beschikking gesteld. Gebruik deze pagina als startpunt indien je op zoek bent naar aanvullende informatie over studiekosten en andere scholingsuitgaven van de belastingdienst.

­