­

Klankschalensessies hebben een weldadig effect op lichaam en geest, bevorderen het lichamelijk welzijn en stimuleren de bewustwording.
De benaming is maar net wat je aan deze cursus geeft.
De één noemt het een klankschalensessie, de ander een klankreis, klankconcert, fantasiereis, kailash, ligconcert, klankbad of klankmassage.
Het gaat het erom dat je een sessie geeft die voor veel ontspanning zorgt door middel van klank en trilling. 
Je kunt deze cursus volgen nadat je de Basiscursus Klankschalen of de Module 1 van de Energetic SoundTouch of Module 1 van de Sound & Resonance hebt gevolgd. 

De kennis van deze cursus is inzetbaar in de verschillende werkvelden, waaronder yoga, in de zorgsector, wellness, privé, met kinderen of voor/na een behandeling. Je kunt het zo gek niet bedenken of de klankschalensessies zijn inzetbaar voor welk doeleinde dan ook. Ontspanning is iets wat iedereen tenslotte kan gebruiken.

De klankschalen worden bespeeld waardoor trillingen ontstaan. Deze trillingen worden overgenomen door het water en de cellen in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor 50 á 60% uit water dus de werking van de klankschalen heeft een groot bereik. Deze resonantie brengt je in een diepe rust en bezorgt totale ontspanning. Blokkades in je lichaam en stress kunnen verdwijnen.

Je leert om een klankschalensessie uit te voeren die maximaal 30 minuten duurt en je zelf dus kunt gaan variëren om eventueel de tijd in te gaan korten of juist te verlengen.
Tijdens deze cursus ga je aan de slag met klankschalen, een kleine gong, een oceandrum, regenstok, koshi's en energy chime.
Na deze cursusdag ben je in staat om voor een kleine of grotere groep mensen een zelfstandige klankschalensessie of kleine klankreis te verzorgen.
Daarnaast kun je de aangeboden meditaties en visualisaties gebruiken tijdens deze klankschalensessies, waaronder een bodyscan, chakra en overige visualisaties.

Voor consumpties, werkboek, benodigde instrumenten en toebehoren wordt gezorgd.
Tijdens de cursus zijn er voldoende klankinstrumenten aanwezig om mee te kunnen werken.
Na afsluiting krijgt men een certificaat van deelname en de mogelijkheid tot het aanschaffen van klankschalen en/of andere klankinstrumenten en toebehoren.
Natuurlijk mag je ook je eigen schalen meenemen, maar zorg er dan wel voor dat deze duidelijk zijn gemarkeerd zodat je ze altijd weer herkent.

Tijd: 1 dag, 10.00 - 16.00 uur
Data 2024: 
8 (VOL) juni, 7, 24 juli, 17 augustus, 15, 28 september, 13, 23 oktober, 2, 24 november, 7 of 18 december
Investering: € 189,- p.p. (vrijgesteld van BTW)
Maximaal 6 personen.

Je kunt je via het aanmeldformulier inschrijven.

Deze cursus is geaccrediteerd bij KTNO.

­