­

De Opleiding Energetic SoundTouch is een therapievorm waarbij klank en trilling werken op lichaam, ziel en geest. Het geeft ontspanning, is diepgaand en stimuleert in de verschillende lagen van ons bewustzijn en onbewuste. 
Het werkt in op je gevoelens, je fysieke en energetische lichaam. Het werken met energie door middel van klank, resonantie in de aura, chakra's, op de meridianen, reflexzones en wervelkolom zorgt voor een totaal therapeutisch effect op de gehele mens. 
Er wordt met klankschalen, zowel kristal als de metalen klankschalen en stemvorken gewerkt. Daarnaast is de Energetic Release Technique een zeer krachtige techniek waarmee oorzaken naar voren kunnen worden gehaald en in het bewustzijn verwerkt mogen worden. Tevens werkt deze techniek nog verder door op de onbewuste lagen.
De Energetic SoundTouch is altijd een op maat gemaakte behandeling naar aanleiding van de wensen en klachten van jouw cliënt.

De effecten van een Energetic SoundTouch behandeling, kunnen het volgende teweeg brengen.
De therapie kan verschillende effecten hebben, dit verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft trilling een dieptewerking voor het lichaam en de geest. Het geeft een diepe transformatie. Het rustgevende effect werkt snel en brengt energiebanen weer in evenwicht. Door de overgave naar ontspanning
In de Opleiding Energetic SoundTouch wordt hoofdzakelijk gewerkt met een grote klankschaal (zowel tibetaans als kristal), stemvorken en koshi's. Tevens gaan we ook aan de slag met de volgende technieken: klankschaalmassage, fonoforese, body drum relax, body stress release en energetic release technique. En werken we op het lichaam door middel van de chakra's, meridianen, reflexzones en wervelkolom.

Enkele andere positieve effecten zijn

  • vermindering van (gewricht)pijnen
  • maakt spieren los
  • meer in contact met je eigen gevoelens, emoties, kracht en intuïtie
  • activeren en ondersteunen van het zelf genezend vermogen
  • lichamelijk en geestelijke ontspanning, meer harmonie in denken en voelen
  • meer balans op energieniveau
  • het helen van blokkades in de aura, chakra's en ziel
  • meer werken op de kern van de klacht/oorzaak
  • veel bewustzijn en inzichten bij cliënt


Ook op het emotionele niveau heeft de therapie verschillende effecten. In het algemeen voel je je na de behandeling(en) weer energiek, positief, vol vertrouwen, ontspannen, is je hoofd rustig en sta je met beide benen weer goed op de grond. Je bent weer één met je kern, één met je ziel. Het kan ook zijn dat na het weghalen van de spanning laag de ware klacht zich openbaart, waar vervolgens op gewerkt mag worden.

­